2024-SLIDE-MOUNTAIN SLOPE BUILDINGS.JPG
2024-SLIDE-RIVER MOUNTAINS.JPG
2024-SLIDE-AERIAL CITY SEA.JPG
2024-SLIDE-RIVER BETWEEN MOUNTAINS.JPG
2024-SLIDE-MOUNTAIN CLIFF PEOPLE.JPG
2024-SLIDE-TRADITIONAL RED SCANDINAVIAN BUILDING.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN ARCHITECTURE PHOTO BY EFREM EFRE.JPG
2024-SLIDE-SCANDIN.JPG
2024-SLIDE-MODERN KITCHEN.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN HOUSE MOUNTAINS.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN ARCHITECTURE PHOTO.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN WOODEN.JPG
2024-SLIDE-MOUNTAIN SLOPE BUILDINGS.JPG
2024-SLIDE-RIVER MOUNTAINS.JPG
2024-SLIDE-AERIAL CITY SEA.JPG
2024-SLIDE-RIVER BETWEEN MOUNTAINS.JPG
2024-SLIDE-MOUNTAIN CLIFF PEOPLE.JPG
2024-SLIDE-TRADITIONAL RED SCANDINAVIAN BUILDING.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN ARCHITECTURE PHOTO BY EFREM EFRE.JPG
2024-SLIDE-SCANDIN.JPG
2024-SLIDE-MODERN KITCHEN.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN HOUSE MOUNTAINS.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN ARCHITECTURE PHOTO.JPG
2024-SLIDE-SCANDINAVIAN WOODEN.JPG
04.11.2021

4 November 2021: Optreden de Andersons in Roden

ANDERSONS-MOOIE-WERELD-768X360.JPG

Op donderdag 4 november om 20.15 uur treedt het Zweeds/Nederlandse kleinkunstduo De Andersons op in Theater De Winsinghhof in Roden met hun nieuwste voorstelling 'Een mooiere wereld'. Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. Bestel kaarten via www.theaterroden.nl. De entree van € 17,25 is inclusief een pauzedrankje.

Leden van de Scandinavische Vereniging Groningen kunnen een korting krijgen van €2,50 op de entreeprijs door een foto van het betreden van het theater te mailen naar scandinavischeverening@home.nl

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: "Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen."

Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario's?

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor 'Een mooiere wereld' werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper.

22.02.2020

Concert ter gelegenheid van de viering en herdenking van de Zweedse voedselhulp in februari 1945 aan Nederland

Concertserie Café Classique: Klassiek en folklore uit Zweden

Café Classique is een unieke concertserie in de Grote Kerk - midden in Vlaardingen. Geen stijf gedoe, maar gezellig met een drankje en een hapje en een bar, die het hele concert open is. Elk concert heeft zijn geheel eigen sfeer en thema en geen avond is daardoor hetzelfde.
Voor het aankomende concert van 22 februari hebben we een bijzonder gezelschap uitgenodigd: het ensemble KAJA, dat zijn basis heeft in Dalarna in Zweden. KAJA speelt een aangename mix van Zweedse folklore en klassieke muziek. De groep zal worden bijgestaan door het bevriende (Nederlandse) Trio Tango Extremo, dat speciaal voor deze gelegenheid een aantal stukken heeft gearrangeerd, die een duidelijke relatie heeft met Zweden. Zo zal er een geheel eigen interpretatie van de Zweedse original 'Ack Värmeland, du sköna' worden gepresenteerd, maar ook een ode aan dit prachtige land van de hand van pianist Rob van Kreeveld: 'Waltz for Sweden'.
Het programma van deze avond staat in het teken van de viering en de herdenking van de Zweedse voedselhulp (het 'Zweedse Wittebrood') van februari 1945, wat vele Nederlanders precies 75 jaar geleden ternauwernood van de hongerdood heeft gered.
Natuurlijk wordt er voor iedereen Zweeds Wittebrood volgens origineel recept gebakken, en zal er een keur aan heerlijke Zweedse hapjes en drankjes worden geserveerd.

Datum: Zaterdag 22 februari
Aanvang 20.30 (deuren open 20.00)
Entree: 10 euro (pin of contant aan de deur)
Adres: Grote Kerk, Markt 63, 3131 CR, Vlaardingen
Reserveren mogelijk per email: f.tomei@chello.nl (t.a.v. Frank Tomeï)

Musici KAJA:
Livet Nord - Quintone (vijfsnarige viool) en Kalimba
Camilla Åström - Piano
Josef Kallerdahl - Contrabas

Musici Trio Tango Extremo
Tanya Schaap - Viool
Rob van Kreeveld - Piano
Sandor Kem - Contrabas en Gitaar

www.kajatrio.se
www.musicaextrema.nl

De muzikale arrangementen zijn van de hand van de musici van deze ensembles

06.11.2019

Noordelijk filmfestival 6-10 november 2019 te Leeuwarden - Face the North

MJOLK.JPG

Noordelijk Filmfestival Leeuwarden start a.s. donderdag.

Met veel Scandinavische films, onder andere Queen of Hearts (met Trine Dryholm), Mólk, Før fronten, Barn, Harajuku.

Voor meer informatie: ga naar noordelijkfilmfestival.nl

03.11.2019

Zweedse natuurfotograaf Mats Andersson exposeert in Zuidhorn

MATS-ANDERSSON.JPG MATS-ANDERSSON-FOTO.JPG

De Zweedse natuurfotograaf Mats Andersson exposeert vanaf zondag 3 november in het Cultuur Centrum te Zuidhorn. Hij is zelf aanwezig bij de opening op 3 november om 14.30 uur. Hij is bekend geworden met zijn prachtige foto's uit de natuur. De expositie duurt nog tot 5 januari 2020.

Het adres is Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn

26.05.2019

Scandinavisch avontuur - Concert Groninger Mozart Ensemble met Scandinavische liederen op 26 mei 2019

Op zondag 26 mei 2019 om 16 uur vindt in de Immanuelkerk (Overwinningsplein 1, Groningen) een concert plaats van het Groninger Mozart Ensemble. Zij zullen liederen ten gehore brengen van onder anderen Carl August Nielsen (Symfonie Rhapsodie), Edvard Grieg (Peer gymt-suite I) en jean Sibelius (Välnön Virsi, Maan Virsi).

De entree is aan de deur €18,- in de voorverkoop €16,- (bij Boomker Haren en via groningermozartensemble.nl.)

Klik op onderstaande link voor de flyer met meer informatie.
digiflyer_A5_april2019

12.04.2019

Noorse avond met muziek en literatuur op 12 april 2019

Op 12 april 2019 is er een concert in Groningen, klik op de link voor meer informatie. Noors concert Boteringesuite-2

05.12.2018

Becoming Astrid (Unga Astrid)

BECOMING-ASTRID-683X1024.JPG

Donderdag 29 november 2018 is een aantal leden van de Scandinavische Vereniging Groningen naar de film Becoming Astrid geweest. De vereniging heeft het voor de leden mogelijk gemaakt met korting de film te zien en na afloop een drankje te nuttigen. Voor herhaling vatbaar!!

04.12.2018

SVG op Zweedse kerstmarkt op 8 en 9 december 2018

Logo-incl.-data-en-beeld.png

Op 8 en 9 december vindt in de Suikerfabriek in Groningen de Zweedse kerstmarkt plaats. Ook de Scandinavische Vereniging Groningen is daar aanwezig met een stand. Bezoek ons op standnummer 89 om boeken te kopen, informatie te verzamelen over onze activiteiten en een praatje te maken. Ook kunt u zich bij ons aanmelden als lid van de Vereniging.

17.02.2018

Lezing Olavspad 24 februari

Op 24 februari is er bij Spac Sport in Groningen een lezing over het Olavspad door Herman. Adres: Kwinkenplein 1. Kaarten zijn te reserveren via groningen@spacsport.nl.

13.01.2018

13 januari t/m 10 februari 2018: Expositie Scandalavia bij galerie With Tjalling

In galerie With Tsjalling is momenteel een expositie van vier Scandinavische kunstenaars te bewonderen. With Tsjalling is te vinden aan de Kostersgang 26a, 9711 CT te Groningen. Klik voor meer informatie op de link in dit bericht.

15.11.2017

Geld verdienen met Scandinavische producten

Juni 2017: De Noorman in Deventer (https://www.facebook.com/denoormandeventer/) is op zoek naar franchisenemers. Wil je een eigen winkel De Noorman beginnen? Neem dan contact op en bekijk de mogelijkheden om aan te sluiten bij dit concept. Mail aan: jurgen@denoorman.nu

15.11.2017

Bestuur naar Scandinavië XL

IMG_7124-768X1024.JPG

Drie leden van het bestuur (Geja, Tom en Christa) zijn op 29 oktober naar Nijkerk getogen om daar de beurs Scandinavië XL te bezoeken. Het doel van dit bezoek was om nieuwe ideeën voor lezingen op te doen, contact te leggen met ondernemers uit Scandinavië en ook om bekendheid te geven aan onze vereniging. We hebben flyers van onze vereniging meegenomen en her en der uitgedeeld.
Scandinavië XL lijkt een beetje op de Zweedse kerstmarkt die dit jaar voor de derde keer in de oude Suikerfabriek wordt gehouden. Bij Scandinavië XL was een behoorlijk aantal reisbureaus aanwezig die over hun reizen en hun bureau lezingen gaven die gratis te bezoeken waren. Verder waren er veel stands met Scandinavisch eten en drinken, met Scandinavische producten zoals Malmö chocolade, Herrljunga dranken (glögg etc),  handschoenen van landleer, handgemaakt halsbanden en armbanden met Scandinavische patronen (zie foto).


Home

Lid worden?

Zoek

AVG

Telefoon